2007 / 28 martie

Studiul „Inteligenta Emotionala la locul de munca”


Inteligenta Emotionala la locul de munca 2007Daniel Bichis coordoneaza studiul „Inteligenta emotionala la locul de munca – 2007”. Pentru prima oara in Romania se studiaza aprofundat efectul pe care il are nivelul de inteligenta emotionala asupra organizatiilor, managerilor si angajatilor acestora. Puteti participa si dvs. completand chestionarul accesibil la adresa www.competent.ro/ielm2007/.

Acesta isi propune colectarea in premiera de informatii referitoare la:

  • tipurile de emotii manifestate in cadrul companiilor romanesti,
  • impactul lor asupra eficientei activitatii si a gradului de stres ocupational,
  • nivelul de inteligenta emotionala (EQ) al persoanelor aflate pe diferite trepte ierarhice.

Rezultatele vor fi disponibile in jurul datei de 15 iulie sub forma unui raport descriptiv, ce va fi distribuit gratuit tuturor participantilor la acest studiu. Ulterior, in jurul datei de 15 octombrie, va fi lansat si raportul aprofundat cuprinzand interpretarile analizelor statistice.

Daniel Bichis: „Am lansat proiectul pentru a elimina discrepanta existenta intre interesul deosebit manifestat de catre mediile manageriale fata de Inteligenta Emotionala si lipsa unor informatii consistente legate de nivelul si impactul acesteia in companiile romanesti. Dupa mai bine de zece ani in care Romania s-a facut doar import de descrieri, explicatii si interventii organizationale bazate pe EQ, este momentul sa ne colectam propriul set de informatii. Pe baza lor, vom putea sa adaptam in mod pertinent solutiile de dezvoltare personala si organizationala testate pe plan mondial. si, de ce nu, sa contribuim la randul nostru prin noi instrumente de diagnostic si interventie bazate pe EQ.”

Capacitatea lui Daniel Bichis de a-si atinge acest obiectiv este confirmata de faptul ca este singurul trainer EQ din Europa de Est care va prezenta un workshop de 45 de minute la cel de-al 6-lea Summit Mondial al Inteligentei Emotionale organizat in Africa de Sud in cursul lunii septembrie 2007. De asemenea, este singurul trainer din regiune certificat in masurarea si dezvoltarea inteligentei emotionale la nivel individual, de echipa sau organizational.

Daniel Bichis: „Tema congresului din Africa de Sud este Sa Inspiram Un Viitor Inteligent Emotional, dar pentru a putea oferi liderilor romani instrumentele cu care sa poata inspira, este mai intai nevoie sa cunoastem situatia actuala si specificul national. De aceea, studiul pe care l-am initiat este de interes general, iar efectele sale se vor reflecta in calitatea actului de conducere din urmatorii ani.”

Nu se mai pot face comentarii.